Konya Özel Diş Hekimi Mine Değer Kliniği’nde muayene, tanı ve planlama amaçlı çekilen röntgen ve ağız içi tomografilerden ücret alınmamaktadır.
İlk muayene; teşhis, tedavi planlaması ve tedaviye hazırlık amacı ile yapılır.
Genel sağlık bilgileriniz ile anemneziniz alınır, tedaviyi ilgilendirecek bir husus olup olmadığı araştırılır. Sigara alışkanlığı, gece diş sıkma/gıcırdatma alışkanlığı (bruksizm), diş fırçalama alışkanlığı gibi tedavinizi ilgilendiren konularda bilgi alınır.
Gerekli görüntülemeler (Periapikal ya da panoramik röntgen, gerekirse dental tomografi) alınır.
Dental tomografi, çene ve diş yapınızı 3 boyutlu olarak çekebildiği için operasyon henüz başlamamışken başarı şansını yükseltir, hekim daha net bir görüş kazanır. Dolayısıyla yapılan implant planlaması daha sağlıklı olur. Konya Özel Diş Hekimi Mine Değer Kliniği’nde dental tomografi çekimlerinden ücret almamaktadır.
Konya İmplant Diğer Tedavi Adımları
Tüm bu bilgiler ve röntgenlerin yardımı ile diş hekimi tarafından detaylı ağız içi muayeneniz yapılır, diş eksikliği olan bölgenin kemik kalınlığı, uzunluğu ve kemik kalitesi tespit edilir. Yapay dişin yapılacağı bölgenin yumuşak doku ve diş eti durumuna bakılır.
Ağız hijyeni kötü ise mutlaka implant tedavisinden önce gerekli diş eti tedavisi, tartar temizliği yapılmalı, ağız hijyeni uygun duruma getirilmelidir.
İmplant yapılacak bölgenin, her bakımdan incelenmesinden sonra diş hekimi implant tedavisi planını yapar. Bu planlamada implantların nerelere yerleştirileceği, markası, boyu, çapı, yerleştirme açısı belirlenir. Kemik güçlendirme (greft) ve sinüs lifting gibi ilave cerrahi işlemlere ihtiyaç olup olmadığına karar verilir. Ardından sizin beklentileriniz de göz önünde bulundurularak implant üstüne yapılacak olan diş protezinizin planlaması yapılır.
Diş hekimi, tedavinin aşamaları, süresi, riskleri, olası komplikasyonlar ve hastanın dikkat etmesi gerekenler konusunda bilgi verir ve sorularınızı cevaplar.
Planlama ile birlikte tedavi ücreti netleştirilir ve yazıya dökülen planlama hastaya verilir.
Planlama aşamasından sonra hekime tüm sorularınızı yöneltebilirsiniz. Muayene öncesinde sorularınızı bir yere not etmeniz hatırlamanız açısından faydalı olacaktır. Hiçbir çekinceniz olmadan aklınıza takılan tüm soruları, anlamadığınız noktaları sıkılmadan sorun. Planınızı anlamadan ve ikna olmadan tedavi kararı almayın.
Kaç İmplant Gerekli
Her bir eksik dişe karşılık bir implant yerleştirmek gerekli değildir, birden fazla diş kaybı yaşanmış çene bölgelerinde iki vidalı diş arası köprü yapmak mümkündür. Örneğin alt çenesindeki tüm dişlerini kaybetmiş bir kişinin kemik hacmi ve kalitesi de uygun ise, uygulanacak 5 ya da 6 implant üzerine 14 üyeli sabit köprü protez yüklenebilir. Yani biyomekanik bize 5 implantın 14 dişi taşıyabileceğini söyler.
• Tek diş eksikliği, birden fazla diş eksikliği ve tam dişsizlik durumlarının tümünde vidalı diş uygulanabilir.
• Tek diş eksikliğinde komşu dişlere dokunulmadan implant üstü sabit kaplama yapılabilir.
• Birden fazla diş kaybı olan kişilerde yine komşu doğal dişlere dokunulmadan vidalı diş üstü sabit kaplama veya köprü yapılabilir.
• Bölgesel veya tüm dişsizlik durumlarında birden fazla implant yardımıyla sabit köprü kaplamalar yapılabilir.
• Tamamen dişsiz olup total protez/damak kullanan kişilerde protezin/damağın tutuculuğu implantlar sayesinde 20 kat artırılarak çiğneme ve konuşma rahatsızlıkları tümden giderilebilir.